Välkommen till Gryningeskolans förskola

Information till Dig som är ny

Gryningeskolans Förskola är enskilt driven förskola för barn mellan 1-5 års ålder. Verksamheten drivs utifrån ett svensktmuslimskt perspektiv och följer den svenska skollagen med förskolans läroplan.

Öppettider
Förskolans öppettider är måndag-fredag klockan 06.30-17.30, utökat vid behov. Förskolan är helt stängd under personalens planeringsdagar, röda helgdagar enligt den svenska almanackan, dagar före röd dag så som midsommarafton, julafton, nyårsafton etc. samt de två första dagarna under Eid Al-Fitr och Eid Al-Adha.

Högtider
De islamiska högtiderna Eid Al-Fitr och Eid Al-Adha firas på förskolan antingen innan alternativt efter ledigheten. Övriga islamiska historiska händelser uppmärksammas men firas inte. Barnens födelsedagar firas inte.

Kost
Leverantörerna av livsmedel är kontrollerade av Livsmedelsverket och Hälsovårdsmyndigheten. Leverantörer byts inte ut på grund av föräldrarnas olika syn på exempelvis halalslakt.

Pedagogsikt arbete
Förskolan använder sig av en rad olika medel i vårt pedagogiska arbete i syfte att bland annat dokumentera barnets utveckling och lärande exempelvis:

Digital- och videokamera
I CD:n eller de foton som föräldrarna får från förskolan finns det bilder av det egna barnet och även bilder på andras barn. Ett särskilt godkännande för detta undertecknas av vårdnadshavarna.

Bilder på barnet finns uppsatta i lokalerna för att visualisera barnets eget ”jag”, deras lärande och utveckling samt uppmuntra till dialog och samtal med personal och andra förskolebarn.

Alla bilder, leksaker och teckningar får innehålla hela ansiktet samt ögon.

Instrument och musik kan förekomma och användas i pedagogiskt syfte.