Det enklaste sättet att ställa ditt barn i kö är att fylla i intresseanmälan. Fyll i alla uppgifter och tryck på skicka intresseanmälan så kommer ert barn direkt in i kön och ni kommer inom ett par dagar få ett svarsmail på att vi tagit emot er ansökan.

Kom ihåg att om du bor i Botkyrka kommun måste du söka både via intresseanmälans kösystem och via kommunens system min skola.

SKOLVALET I BOTKYRKA KOMMUN

Har du ett barn som är 6 år och skall börja förskoleklass?

Du kan ställa ditt barn i Gryningeskolans kö men du måste även göra Skolvalet i Botkyrka Kommun. Man börjar inte automatiskt i den skola som man står i kö till eller till den skola man bor närmast. Man måste aktivt ansöka om plats där man vill gå i skola. Om du inte gör ett skolval kommer ditt barn att placeras i en skola i ditt område där det finns plats kvar.

Skolvalet sker i januari varje år. Du kan inte ansöka om en plats innan skolvalets start men du kan ställa dig i vår interna kö. För att ställa dig i kö välj av de 2 ovanstående alternativen.

Ansökan till skolvalet gör du här.

FRÅGOR?

Kontakta gärna Gryningeskolans kansli på telefonnummer 08-580 808 80 om du har frågor kring ansökningar.

Information från kommunen om skolvalet